Over VEC

Het Verpleegkundig Expertise Centrum

Opleidingen van het VEC

Het Verpleegkundig Expertise Centrum (VEC) is verantwoordelijk voor de verbinding, ontwikkeling en scholing van verpleegkundigen die werkzaam zijn in de thuisverpleging. Wanneer je kiest voor een baan als thuisverpleegkundige ben je vaak op jezelf aangewezen bij de cliënt thuis. Dit vraagt om andere verpleegkundige vaardigheden dan bij andere verpleegkundige velden. Je moet communicatief en creatief zijn, vooruit kunnen denken en stevig in je schoenen staan.

Bij- en nascholing bij VEC

De zorg blijft veranderen. Steeds meer mensen kunnen thuis worden verpleegd en als verpleegkundige moet je daarom blijven ontwikkelen en professionaliseren. Het VEC organiseert en ontwikkelt scholingen die hier nauw op aansluiten. Elke opleiding, training en cursus is geaccrediteerd. Daarnaast ontvang je een bewijs van deelname of een certificaat.

Als thuisverpleegkundige krijg je te maken met veel verschillende specialismen. Je moet snel kunnen schakelen en van ieder ziektebeeld de grote lijnen kennen. Deskundigheid bij het uitvoeren van de verpleegtechnische handelingen staat hoog in het vaandel. Het VEC speelt in op de behoeftes van de verpleegkundigen die werkzaam zijn bij cliënten thuis.

Ons scholingsaanbod is ruim opgezet met uiteenlopende onderwerpen.

Verpleegkundige vervolg- en beroepsopleidingen

Het is niet alleen leerzaam om je verder te ontwikkelen als verpleegkundige, maar ook heel leuk. Je kunt jouw kennis verbreden in het specialisme wat jouw voorkeur heeft. Het VEC helpt graag mee in deze ontwikkeling. Wij bieden daarom ook verschillende vervolg- en beroepsopleidingen aan, namelijk:

Bij het VEC werken trainers die bevoegd zijn om te scholen en toetsen op de voorbehouden- en risicovolle handelingen die vallen onder de wet BIG.

Voor verpleegkundigen bieden wij dit jaarlijks aan ons opleidingscentrum in Nieuwegein. Het is ook mogelijk om een (aangepaste) training in-company binnen je bedrijf te geven. In dat geval verzorgt het VEC een scholing of training op maat die voldoet aan je wensen.

Wil je meer informatie over één van deze opleidingen of trainingen? Mail dan naar info@vec.nl.